Omgeving

Zeewolde is een rustig havenplaatsje met verschillende eetgelegenheden en goede winkelvoorzieningen. De ligging is ideaal bij het bos en aan het water. Zeewolde heeft gezellige strandjes waar het bij mooi weer goed vertoeven is. Ook de bossen en de uitgestrekte polders zijn uw bezoek zeer zeker waard. Het Horsterwold dat op 3,5 kilometer van onze Bed & Breakfast begint is het grootste aaneengesloten loofbos van west Europa, een uitstekend gebied om te fietsen en te wandelen. De Stichting Zeebodemtrail(www.zeebodemtrail.nl) heeft in dit bos ruim 80 kilometer aan ruiter- en menpaden uitgezet.

In de Bed & Breakfast ligt een uitgebreide infomap met allerlei uitstapjes en fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving.

Een greep uit dit aanbod:

*Er zijn diverse manieren om in Zeewolde GOLF te beoefenen:


Swingolf is een variant van het golfspel en kan door iedereen gespeeld worden. De bal is wat groter en zachter dan een gewone golfbal en je hebt maar één stok nodig om te slaan. Deze stok heeft 3 verschillende slagvakken, waarmee je de slag van je keuze maakt. Een ronde van 18 holes is goed voor ongeveer 4 uur spelgenot.
Meer info op www.demeeuwenhoeve.nl.

Midgetgolf in Zeewolde via www.erkemederstrand.nl.

Recreatiegolf. Kennismaken met golfen zonder handicap.
Ervaring is niet nodig en alle materialen zijn te huur. Meer info op www.harderwold.nl.

Voor degenen die hun Golf Vaardigheid Bewijs hebben bieden de
Golfbaan Zeewolde (www.golfclub-zeewolde.nl) en Golfbaan Harderwold (www.harderwold.nl)
uitstekende mogelijkheden.

* Een huifkartocht of een natuurlijke bosrit voor gasten met of zonder rijervaring in Zeewolde wordt verzorgd door Horse Power.
Meer info op www.horsepower-recreations.nl.

* Ook een bezoek aan een biologische koffie- en theeschenkerij met een landschappelijke heemtuin in Lelystad is leuk als uitje. Meer info op www.windindewilgen.nl.

* Voor boot- en kanoverhuur zijn er diverse mogelijkheden.

* Aan natuurgebieden ontbreekt het niet in deze omgeving:
Informatie over de Oostvaardersplassen, het Horsterwold en Almeerderhout
vindt u vindt u via www.staatsbosbeheer.nl
Informatie over het Harderbos en Harderbroek via www.natuurmonumenten.nl
De Lepelaarplassen en Natuurpark Lelystad via www.flevolandschap.nl

* Liefhebbers van attractieparken kunnen naar het Dolfinarium in Harderwijk (www.dolfinarium.nl) of naar het nabijgelegen Walibi World (www.walibi-world.nl)

* Een ca. 2 uur durende architectuurwandeling door Zeewolde is zeker de moeite waard.


* Bij wat slechter weer zijn er ook nog allerlei mogelijkheden zoals:
- Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome (www.aviodrome.nl) Bataviawerf/Nationaal Scheepshistorisch Centrum (www.bataviawerf.nl) Nieuw Land Erfgoedcentrum voor iedereen die meer wil weten over de inpoldering (www.nieuwlanderfgoedcentrum.nl) Heerlijke pannekoeken en ambachtelijk boerenijs eten bij Hans en Grietje in Zeewolde(www.hansgriet.nl). Een gratis bezoek aan de Yakult fabriek in Almere (www.yakult.nl) Een bezoek aan een melkvee-, akkerbouw- of fruitteeltbedrijf (www.agriflevovisit.nl) Gezellig winkelen in Zeewolde, Almere of Lelystad(Batavia Stad Outlet Shopping is 7 dagen per week geopend) of in meer authentieke plaatjes als Harderwijk, Elburg, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort.

Bij Bed & Breakfast BUITENGEWOON vindt u ook:


Vandaar Flevoland.
Een gids met 174 culinaire, culturele, avontuurlijke en bijzondere adressen in Flevoland.
Flevo(l)anders erop uit.
Een gidsje waarin agrarische ondernemers met bijzondere activiteiten zichzelf presenteren. Het is de manier om het platteland van Flevoland te ontdekken en haar bewoners te leren kennen.

Voor toeristische informatie kunt u altijd terecht bij VVV Zeewolde via telefoonnummer 036-5221405 of via www.vvvflevoland.nl


Bed & Breakfast Buitengewoon Zeewolde 2005 - Webdesign: Ladysign 2005